Tuchel tast in duister over De Ligt: 'Als ik mijn gevoel moet uitspreken...'

Tuchel tast in duister over De Ligt: 'Als ik mijn gevoel moet uitspreken...'

29 april - 15:27

Het is nog niet duidelijk of Matthijs de Ligt en Konrad Laimer dinsdag in actie kunnen komen in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Ligt viel afgelopen weekend uit met een knieblessure. Ook het meespelen van Konrad Laimer is nog onzeker. Bij Real Madrid keert doelman Thibaut Courtois terug in de selectie. 

"Ik weet niet wat hun status is", moest Tuchel toegeven op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Real Madrid. "Ze worden op dit moment getest. Over een uur weet ik meer." Toch liet de trainer van Bayern München al doorschemeren dat hij niet optimistisch is over de situatie van De Ligt en Laimer.

"Als ik mijn gevoel moet uitspreken, ziet het er beter uit voor Konrad." Dat zadelt Tuchel op met de nodige kopzorgen. "We moeten dus enkele beslissingen gaan nemen op het laatste moment."

Zowel De Ligt als Laimer viel zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (2-1 winst, red.) uit met een blessure. De Nederlander liet zich in de eerste helft al behandelen en bleef na 45 minuten achter in de kleedkamer. Het zou gaan om de banden van zijn rechterknie. Laimer verdraaide zijn enkel.