Steun voor Guardiola na wissel De Bruyne: Het was noodzakelijk

Steun voor Guardiola na wissel De Bruyne: "Het was noodzakelijk"

10 maart - 21:30

Ron Vlaar vindt de keuze van Pep Guardiola om Kevin de Bruyne te wisselen achteraf best begrijpelijk. De analist van Viaplay zag dat Manchester City meer controle kreeg tegen Liverpool nadat onze landgenoot boos het veld had verlaten.

"Dat was wel een opvallende wissel, maar op dat moment eigenlijk ook noodzakelijk", stelt Vlaar bij de nabeschouwing. "Hoe je het went of keert kreeg Manchester City wel meer controle met een extra verdedigende middenvelder op het veld." 

De Rode Duivel was duidelijk niet tevreden met de wissel. "Ik weet niet of ik zelf De Bruyne eraf had gehaald. Volgens mij vond er daarna een zeer respectvol gesprek plaats op de bank. De Bruyne had het zelf natuurlijk ook niet verwacht. Hij wil spelen en gelooft dat hij nog belangrijk kan zijn in aanvallend opzicht."

Ook denkt Vlaar dat Guardiola met deze wissel aangaf genoegen te nemen met een 1-1 gelijkspel. "En als je de grote kansen over de gehele wedstrijd moeten ze hier ook het meest blij mee zijn." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.