Tottenham Hotspur boekt een overtuigende zege op Aston Villa

10 maart - 16:33

Tottenham Hotspur heeft zondag een overtuigende zege geboekt op Aston Villa in de Premier League. De Londenaren legden Aston Villa met 0-4 over de knie in Birmingham.

Aston Villa en Tottenham Hotspur zijn elkaars directe concurrenten in de strijd om een Champions League-ticket. Beide ploegen begonnen dan ook voorzichtig op Villa Park. In de tweede helft kwam het duel echter los. Tottenham Hotspur kwam op voorsprong via James Maddison, die afrondde op aangeven van Pape Sarr.

Daarmee kwam de ploeg van Ange Postecoglou definitief op stoom. Heung-min Son was niet zelfzuchtig na een fout van de thuisploeg en bediende Brennan Johnson, die drie minuten na de openingstreffer de score verdubbelde. Het werd nog vervelender voor Aston Villa. Aanvoerder John McGinn torpedeerde Destiny Udogie en kreeg een donkerrode kaart. In blessuretijd nam Spurs afstand via Son en Timo Werner. De Londenaren staan nu nog maar twee punten achter de nummer vier uit Birmingham en speelden bovendien een duel minder.