Bonsu Baah mist Paintsil bij Genk: Ik niet alleen hoor, de hele groep mist Joske

Bonsu Baah mist Paintsil bij Genk: "Ik niet alleen hoor, de hele groep mist Joske"

9 maart - 23:01
2

Joseph Paintsil maakte onlangs de overstap van KRC Genk naar LA Galaxy voor om en bij de €8,5 miljoen euro. Partner in crime Christopher Bonsu Baah mist de Ghanees naar eigen zeggen erg hard, al heeft zijn transfer ook voordelen voor Baah.

Joseph Paintsil werd door Baah eerder 'als een vader' beschreven. "Ik mis hem enorm hard. Maar ik niet alleen hoor, de hele groep mist Joske", zegt Baah in Het Belang van Limburg. "Het is doodjammer dat hij weg is, maar dit was een kans die hij niet kon laten liggen. Ik ben dan ook heel blij voor hem."

Paintsil mag dan naar de andere kant van de wereld verhuisd zijn, toch hebben de twee nog af en toe contact. "Ja ik heb hem nog een paar keer gehoord. Maar door het tijdsverschil met Los Angeles is het niet zo gemakkelijk om veel contact te hebben. Ik heb hem wel al gezegd dat ik hem binnenkort ga opzoeken”, aldus Baah.

Na het vertrek van Paintsil mocht Baah echter vaker starten in de basis. "Aan de ene kant is het jammer dat hij hier niet meer is, maar aan de andere kant is zijn transfer een zegen voor mij", zegt de winger. "Ik krijg nu meer kansen om te doen wat ik het liefste doe: wedstrijden spelen en genieten van het voetbal."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.