Komt er nog nieuwkomer in EK-selectie Tedesco? Hij heeft een uniek profiel

Komt er nog nieuwkomer in EK-selectie Tedesco? "Hij heeft een uniek profiel"

26 februari - 20:10
1

Domenico Tedesco heeft bij de Rode Duivels flink wat keuze en moet in de toekomst een belangrijke beslissing nemen over zijn EK-selectie. Komt daar ook nog een opvallende naam bij?

Cyril Ngonge maakt al meer dan een jaar indruk in de Serie A en verdiende in januari een transfer naar Napoli, waar hij meteen zijn eerste doelpunt scoorde. Ploegmaat Leander Dendoncker is alvast enorm onder de indruk. "Hij heeft enorm veel potentieel en een uniek profiel", klinkt het bij Pickx Sports.

"Hij heeft een goede individuele actie, is heel direct en zoekt altijd naar de actie", gaat Dendoncker verder. "Hij schakelt zijn tegenstander gemakkelijk één op één uit. Hij is meer een buitenspeler dan een nummer 9. Cyril doet zijn ding zonder al te veel na te denken. Laten we zeggen dat hij niet altijd luistert. Het kan frustrerend zijn voor een coach of teamgenoten, maar het is een kwaliteit van hem", klinkt het.

Of hij ook een kans zal krijgen bij de Rode Duivels, is nog maar de vraag. Met spelers als Doku, Trossard, De Ketelaere, Lukaku, Openda en Bakayoko is de concurrentie groot. Voor jongens als Batshuayi en Lukebakio wordt het daardoor spannend om een plekje te bemachtigen in de EK-selectie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.