OFFICIEEL: Paintsil verhuist naar LA Galaxy en tekent voor vier seizoenen

OFFICIEEL: Paintsil verhuist naar LA Galaxy en tekent voor vier seizoenen

22 februari - 07:15 Laatste update: 07:19
15

De kogel is door de kerk: Joseph Paintsil gaat naar de Verenigde Staten om voor LA Galaxy te spelen. De rechtsbuiten tekent voor vier seizoenen. Dat meldt KRC Genk via de officiële kanalen.

Een verrassing is het natuurlijk niet. Al een tijdje was er sprake van een mogelijke overgang van de Ghanees naar de Amerikaanse club, die gezien de transferwindow Paintsil direct konden halen.

Het officiële bedrag dat gemoeid is met de transfer is niet bekend, maar bedragen zoals 9 miljoen dollar (8,4 miljoen euro) deden eerder de ronde in The Athletic. Wel is bekend dat Paintsil tekent voor vier seizoenen bij de club.

'Joseph Paintsil trekt naar LA Galaxy in de MLS. Joske arriveerde in 2018 in Limburg. Na een eerdere uitleenbeurt aan het Turkse Ankaragücü ontplofte hij afgelopen seizoen helemaal onder de vleugels van Wouter Vrancken. Vanop rechts was de Ghanese winger in het seizoen 2022-2023 een gesel voor elke verdediging', aldus de mooie woorden op de website van KRC Genk.

Paintsil speelde in totaal 168 officiële matchen voor KRC Genk. Daarin wist de aanvaller 40 maal te scoren en 28 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.