Upamecano slachtoffer van racisme, Bayern steunt speler: 'Wij staan achter je'

Upamecano slachtoffer van racisme, Bayern steunt speler: 'Wij staan achter je'

15 februari - 09:15
1

Bayern München-verdediger Dayot Upamecano is kort na het Champions League-duel met SS Lazio racistisch bejegend. Er werden berichten via sociale media aan zijn adres gestuurd. Der Rekordmeister veroordeelt die berichten, zo meldt het in een statement. 

Kort na het laatste fluitsignaal nam Bayern in een verklaring afstand van de mensen die zich als zogenaamde supporter voordoen, maar het toch nodig vinden om Upamecano met racistische berichten te bestoken. 

'De racistische reacties op sociale media richting Dayot Upamecano verdienen absoluut onze afschuw', tekent de Duitse topclub op. 'Bayern veroordeelt die in de krachtigste bewoordingen. Iemand die dergelijke berichten schrijft, is geen fan van onze club. Wij staan achter je, Upa!'

De centrumverdediger vertolkte in het heenduel bij Lazio een negatieve hoofdrol. In de 67e minuut kreeg hij een rode kaart vanwege een overtreding in de eigen zestienmeter. Uit de daaropvolgende strafschop viel het enige doelpunt van de avond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.