Gent verwelkomt Mitrovic en Tissoudali weer: 'Maar Kums ondergaat nog een scan'

Gent verwelkomt Mitrovic en Tissoudali weer: 'Maar Kums ondergaat nog een scan'

3 februari - 11:32
6

RSC Anderlecht - KAA Gent is één van de topaffiches van de 24e speeldag. Voor beide ploegen is een driepunter welgekomen, al heeft Hein Vanhaezebrouck misschien nog wat meer kopzorgen dan Brian Riemer. Ook begin februari hangen er veel onzekerheden rond zijn spelers, zoals Sven Kums.

De aanvoerder en metronoom van Gent moest donderdag vroegtijdig de strijd staken op Stayen. Kums verzwikte zijn enkel. Twee dagen later is er nog altijd geen duidelijkheid over de ernst van de blessure. Kums heeft zaterdagmiddag een afspraak in het ziekenhuis om een scan te laten maken, weet Het Nieuwsblad. Afhankelijk van de diagnose zal hij aan- of afwezig zijn in de Gentse selectie voor zondag.

Ook rond Jordan Torunarigha hangt nog twijfel. Hij heeft last van de enkel. Gelukkig is er ook goed nieuws voor Vanhaezebrouck. Zo is Tarik Tissoudali terug van de Afrika Cup en meteen inzetbaar. Dat laatste geldt ook voor winteraanwinst en oude bekende Stefan Mitrovic. Hij moet de achterhoede weer meer stabiliteit bieden. Ook Hugo Gambor, een andere nieuwe verdediger, is speelgerechtigd, al wordt hij niet onmiddellijk verwacht.