Saintfiet blikt vooruit na schrik met vliegtuig: “Gambia is klaar voor de start”

Saintfiet blikt vooruit na schrik met vliegtuig: “Gambia is klaar voor de start”

13 januari - 13:41
1

Tom Saintfiet, de coach van het Gambiaanse nationale voetbalteam, is tevreden over de voorbereiding van zijn team voor de CAF AFCON. Gambia neemt voor de tweede keer deel aan het toernooi na hun debuut in 2022. 

De bondscoach en de selectie van Gambia waren ternauwernood ontsnapt aan een groots vliegtuigongeluk. Saintfiet, de Antwerpse bondscoach van Gambia, is geschrokken na de vliegtuigsituatie met Gambia, maar kijkt nu toch vooral vooruit. In een verklaring aan CAFOnline benadrukte hij dat zijn ploeg klaar is voor de start. "We zijn verheugd om in Ivoorkust aan te komen voor de tweede opeenvolgende Afrika Cup of Nations. We zijn goed voorbereid op de wedstrijd en we zijn klaar voor de start van de competitie."

Saintfiet deelde zijn verwachtingen over de Afrika Cup in Ivoorkust, met Gambia geplaatst in Groep C naast Senegal, Guinee en Kameroen. Hij voorspelde dat het toernooi speciaal en van hoog niveau zou zijn, en benadrukte daarmee de uitdagingen en kansen die voor zijn team liggen. "We verwachten dat de Afrika Cup in Ivoorkust speciaal wordt, zeker met de aanwezigheid van Gambia in Groep C naast Senegal, Guinee en Kameroen." Gambia begint zijn campagne op 15 januari tegen titelverdediger Senegal.