Rangers en Clement hopen op verlossende titel: Ik zie parallel met Club Brugge

Rangers en Clement hopen op verlossende titel: "Ik zie parallel met Club Brugge"

30-12-2023 11:24 Laatste update: 11:40
1

2023 blaast haar laatste adem uit, maar in Schotland is er nog een orkaan op komst. Op de voorlaatste dag van het jaar is het namelijk tijd voor The Old Firm, meteen de eerste voor Philippe Clement als trainer van Rangers FC. Daar kijkt hij uiteraard reikhalzend naar uit.

Clement had 30 december al langer met rood omcirkeld in zijn agenda. Zenuwen heeft hij niet, maar in de stad merkte onze landgenoot wel op dat er iets te gebeuren staat. "Ik heb het nog nooit zo gekend. Echt uniek. Ik heb het gevoel dat iedereen op straat supporter is van één van de twee ploegen", spreekt hij bij Het Laatste Nieuws zijn liefde uit voor de voetbalstad Glasgow. Toch een verschil met Monaco, voegt Clement er nog fijntjes aan toe.

Vooral voor Rangers is de clash van zaterdag een belangrijke afspraak. De voorbije tien jaar pakte blauw-wit slechts één landstitel, voor de rest trok de aartsrivaal telkens aan het langste eind. Onder Clement is Rangers al flink ingelopen op de koploper. Winst in The Old Firm kan het geloof helemaal aanwakkeren. "Ik was ook verbaasd over die statistiek", verwijst Clement naar het verschil in landstitels tijdens het voorbije decennium. "In mijn hoofd was het meer 50/50. Maar uiteraard heeft Rangers dat faillissement gehad elf jaar geleden."

Club Brugge als voorbeeld
Zijn overstap van AS Monaco naar Schotland bevalt Clement enorm. Hij is niet over één nacht ijs gegaan alvorens zijn beslissing te nemen. Zo had de Antwerpenaar zelfs een gesprek met Graeme Souness, Schotse voetballegende. "Hij zei me: 'Bij Rangers is alleen winnen goed, anders ben je de clown'. Wel, ik hou daarvan", aldus Clement, die zijn karakter ziet stroken met dat van de club.

De liefde is voorlopig wederzijds, al zal het huwelijk pas écht geslaagd zijn als Clement Rangers naar de titel loodst. Hij vergelijkt het gevoel met wat hij eerder meemaakte in Brugge. "Ik zie een beetje een parallel met Club Brugge, dat indertijd elf jaar zonder titel zat alvorens het de macht greep. Nadat het een eerste keer kampioen was geworden, kwam alles in een stroomversnelling", besluit Clement. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.