Clement kan nu al focussen op Old Firm, avondduel uitgesteld door storm

Clement kan nu al focussen op Old Firm, avondduel uitgesteld door storm

27-12-2023 15:43
10

Op de voorlaatste dag van 2023 staat Philippe Clement nog een vuurdoop te wachten: zijn eerste Old Firm! Normaal gezien mochten zijn Rangers woensdagavond nog even warm draaien voor die kraker met Celtic FC, maar het duel tegen Ross County is uitgesteld door stormweer.

Schotland wordt dezer dagen geteisterd door storm Gerrit, genoemd naar een Nederlandse weerman overigens. De storm in kwestie leek namelijk in eerste instantie op Nederland gericht te zijn, maar is nu uitgeweken naar Schotland. Daar heeft het al flink wat ravage aangericht, onder meer door overvloedige regen- en sneeuwval. 

Daardoor is nu beslist om Rangers-Ross County uit te stellen. Die beslissing deelt de ploeg van Clement mee via haar officiële kanalen. Nochtans is het veld in Ibrox Stadium goed bespeelbaar, benadrukt Rangers. De snelweg die naar Glasgow leidt, meer bepaald de A9, is er evenwel erger aan toe. De Schotse bond vindt het dan ook niet verantwoord om de supporters van Ross County de baan op te sturen.

Zo kan de focus van Clement en co dus voluit verschoven worden naar zaterdag 13u30, wanneer het stadsrivaal Celtic in de ogen kijkt. Toen Clement in dienst trad bij Rangers, leek de titel al min of meer gaan vliegen. Dat gevoel is dankzij een straffe reeks omgeslagen. Als Rangers Celtic zaterdag klopt, komt het zelfs tot op twee puntjes in de stand, mét een wedstrijd te goed. Ergens is het dan ook jammer dat het duel met Ross County is uitgesteld. Anders stond de leidersplek op het spel in The Old Firm.