'Spaanse en Engelse grootmachten strijden om Braziliaans toptalent André'

'Spaanse en Engelse grootmachten strijden om Braziliaans toptalent André'

25-12-2023 21:44

FC Barcelona krijgt concurrentie in de strijd om de handtekening van Fluminense-middenvelder André. De 22-jarige Braziliaan geniet ook van interesse van meerdere Premier League clubs.

Barcelona zou André graag inlijven als vervanger van de zwaar geblesseerde Gavi. Het Spaanse talent liep tijdens de interlandperiode een ernstige knieblessure op en ligt er voor de rest van het seizoen uit. Barça zou de Braziliaan het liefst huren, maar het is nog niet zeker wat de financiële toestand van de club toelaat.

Maar niet alleen Barcelona ziet André als een goede optie om het middenveld te versterken. Liverpool, Fulham en Manchester City zouden ook aan de race deelnemen, meldt Mundo Deportivo. Ajax had André afgelopen januari nog op de korrel als mogelijke opvolger van Edson Álvarez. Maar de Mexicaan maakte het seizoen af in Amsterdam. Daardoor pakten de Amsterdammers uiteindelijk niet door.

André stond vrijdag tegenover Man City tijdens de WK-finale voor clubs (4-0 winst Manchester City). Pep Guardiola lijkt dus onder de indruk te zijn van de jongeling. Als de Engelse grootmacht ook vol voor de transfer gaat, zouden de kansen van Barcelona slinken om een ​​deal te beklinken. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.