De eerste grote knoop voor Hayen: kiezen tussen Jackers en Mignolet

De eerste grote knoop voor Hayen: kiezen tussen Jackers en Mignolet

28 april - 10:15
29

Club Brugge gaat zondag op bezoek bij KRC Genk. Simon Mignolet reist mee af naar Limburg. Neemt de doelman ook terug plaats onder de lat of blijft Nordin Jackers tussen de palen staan? Hayen heeft een luxeprobleem, maar ook een stevige knoop om door te hakken. VoetbalPrimeur.be schets de situatie. 

In de Beker van België liep het mis voor Club Brugge en Mignolet tegen Union. Op 5 minuten van het einde in het Dudenpark viel de doelman geblesseerd uit door een probleem aan de hamstrings. Jackers kwam toen in zijn plaats. Voor de invallersdoelman was het niet meteen fijn invallen, want in de 92e minuut kopte Ross Sykes de 2-0 tegen de touwen, exit Club Brugge in de Croky Cup.

Jackers grijpt zijn kans
Voordien had Jackers 697 dagen geen officiële match meer op het hoogste niveau gekeept. Tegen Union begon hij met een domper, maar nadien klaarde de hemel voor Jackers en bijna heel Blauw-Zwart open. De terugkeer in de Jupiler Pro League werd ingezet met Jackers tussen de palen en de halve finale van de Conference League werd bereikt. Mignolet bleef persoonlijk op de sukkel. Uitgerekend bij zijn STVV ging het na 10 minuten weer mis, waardoor Jackers mee werkte aan de Brugse weg naar boven.

Jackers ging mee onderuit met 2-1 in Molde, maar hield tegen PAOK twee keer de nul. Club Brugge speelde tegen de Grieken twee keer sterk, waardoor het werk van de doelman minimaal bleef. Toch stond Jackers er als het nodig was. De match die Jackers echt hielp om de supporters te overtuigen van zijn kunnen was het duel in de reguliere competitie tegen KRC Genk. Uitgerekend bij de ploeg waar het voor hem begon toonde hij zich een ijskonijn. Hij ging perfect om met de druk en hield de nul. Dat zijn ploegmaats er drie in het mandje legden, hielp de doelman mee om naam voor zichzelf te maken.

Ondertussen staat Jackers sinds begin maart in de competitie onder de lat bij Club Brugge. Enkel tegen STVV werd verloren. In acht JPL-duels (inclusief Champions' Play-Offs) slikte de doelman zes doelpunten. Twee keer tegen Genk en één keer tegen Antwerp hield hij de nul. Jackers toonde zich de voorbije weken een betrouwbaar sluitstuk. Is het voldoende om Mignolet de komende weken op de bank te houden?

Respect voor prestaties van Mignolet
Ja, Jackers toonde zich toen hij de kans kreeg. Maar is het voldoende om Mignolet voorbij te zijn in de pikorde? Hayen weet ook wat Mignolet voor Club Brugge betekende de voorbije seizoenen. Door Mignolet pakte Club Brugge landstitels. Hayen heeft één geluk. Als hij zondag in Genk voor Jackers kiest, kan hij nog stellen dat er met Mignolet geen risico genomen wordt. De pech voor Hayen is dat hij binnenkort wel een definitieve keuze moet maken en dat op een cruciaal moment voor Club Brugge dat volop in de race is in de titelstrijd en Europese glorie. Kiezen hoeft evenwel niet veriiezen te zijn. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.