Butez legt Antwerpse CL-debuut neer tegen Barça: Er heerst teleurstelling

Butez legt Antwerpse CL-debuut neer tegen Barça: "Er heerst teleurstelling"

12-12-2023 23:16

Royal Antwerp krijgt bij haar debuut in de Champions League nog één kans om de hatelijke nul weg te poetsen. Na vijf opeenvolgende nederlagen snakt het naar puntengewin, maar met FC Barcelona komt wel een absolute grootmacht over de vloer op de Bosuil. Jean Butez probeert niettemin positief te blijven.

Hoewel Antwerp in bepaalde wedstrijden zeker niet werd weggeblazen, oogt het mandje wel nog akelig leeg na vijf speeldagen. Ook Butez geeft toe dat die nul knaagt aan het vertrouwen. "Er heerst teleurstelling dat we geen punten pakten en op die manier tegen de uitschakeling aanliepen", vertelde de Fransman op zijn persconferentie volgens Het Nieuwsblad. Vooral tegen FC Porto en Shakhtar Donetsk had Antwerp beter kunnen doen.

Ondanks enkele pijnlijke nederlagen wil Butez vooral het positieve onthouden. Want nee, het was niet allemaal kommer en kwel. "We zijn gegroeid door deze ervaring en zijn daardoor beter gewapend voor het kampioenschap en de volgende Europese competities", klonk de doelman verzekerd. Hij wees er nogmaals op dat de Antwerpse spelerskern gemiddeld erg jeugdig is.

Zesde keer, goede keer, dan maar? Op papier lijkt The Great Old op een half mirakel te moeten hopen tegen Barcelona, zelfs al is die ploeg al geplaatst voor de achtste finales. "Voor een Belgische ploeg is het altijd prestigieus om Barça te bekampen. We moeten volwassen zijn in het verdedigen en onze aanvallende troeven uitspelen op de counter." Als Antwerp dat wedstrijdplan perfect uitvoert, bestaat de kans dat het haar allereerst CL-groepsfase toch niet met lege handen moet afronden.