Club Brugge haalt flink uit tegen Besiktas en maakt indruk in Europa

30-11-2023 20:35 Laatste update: 20:45
48

Club Brugge heeft in de Conference League flink uitgepakt tegen Besiktas. In Istanbul werd het maar liefst 0-5, een evenaring van de grootste thuisnederlaag van Besiktas ooit in Europa. Ook is het een evenaring van de grootste uitzege van Club in Europa.

Al na drie minuten was het raak voor Club Brugge. Casper Nielsen haalde vanaf twintig meter uit en de netten trilden: 0-1. Na een kwartier spelen stond het al 0-2. Thiago tikte de dubbele voorsprong tegen de touwen. Club Brugge legde een paar knappe combinaties op de mat, maar de ruststand bleef bij 0-2.

Na rust ging Club Brugge gewoon op haar elan verder. Thiago scoorde zijn tweede van de avond vlak na rust en tien minuten later stond het al 0-4. Onyedika legde de bal in het hoekje. De Brugse doelpuntenkermis was echter nog niet gedaan. Skov Olsen legde de forfaitcijfers vast na weer een mooie combinatie.

Door de stevige overwinning staat Club Brugge aan kop in Groep D met dertien punten. Bodo/Glimt staat tweede met tien punten. Op de laatste speeldag wacht nog een onderlinge confrontatie. In de heenmatch was het 0-1 voor Blauw-Zwart.