Zanger en Volendam-voorzitter Jan Smit samen met voltallige bestuur ontslagen

Zanger en Volendam-voorzitter Jan Smit samen met voltallige bestuur ontslagen

27-11-2023 17:21 Laatste update: 19:12
1

De Nederlandse zanger Jan Smit moet stoppen als voorzitter van FC Volendam, zo maakt Smit op Instagram bekend. Het bestuur van de club uit het Nederlandse vissersdorp heeft Smit zondagavond een mail van de Raad van Commissarissen gedeeld, waarin wordt aangekondigd dat het voltallige bestuur ontslagen zal worden.

Smit was sinds 2013 bestuurslid bij Volendam en sinds 2022 voorzitter van de club. Hij beschikte over een contract tot medio 2026, maar na anderhalf jaar komt er een voortijdig eind aan zijn voorzitterschap. 'Nadat eerder dit jaar mijn vriend, gedroomd vicevoorzitter en mede grondlegger van onze ambitieuze plannen, Keje Molenaar, al publiekelijk – ongefundeerd - door de RvC werd geëlimineerd, wordt nu het bestuur dus uit de weg geruimd', schrijft Smit op social media.

Net als Smit worden ook bestuurslid Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd jeugdopleiding Ruben Jongkind op straat gezet. 'De architecten achter al dit succes, die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor de promotie naar de Eredivisie en tevens handhaving voor het eerst in 35 jaar! Van een vrijwel leeg stadion tot elke wedstrijd een uitverkochte heksenketel, recordtransferopbrengsten, maar vooral de jeugd van Volendam, die massaal de weg naar het stadion weer weet te vinden. In de afgelopen 4 jaar hebben we FC Volendam op alle fronten naar een topsportniveau proberen te tillen. Helaas zijn er zes mensen in de bovenste laag van onze voetbalorganisatie die er (nog steeds) fundamenteel anders over denken dan wij', haalt Smit uit naar de RvC van Volendam.

'De club zit voor altijd in mijn hart, wees er alsjeblieft zuinig op…', besluit Smit zijn betoog. Volendam staat zeventiende in de Eredivisie met acht punten, evenveel als hekkensluiter Vitesse. Volendam werd onlangs in de KNVB Beker uitgeschakeld door Excelsior Maassluis.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jan Smit (@jansmit)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.