Schok in Frankrijk: Atal (ex-Kortrijk) opgepakt voor 'verheerlijken terrorisme'

Schok in Frankrijk: Atal (ex-Kortrijk) opgepakt voor 'verheerlijken terrorisme'

24-11-2023 14:44
16

Youcef Atal is in Frankrijk opgepakt vanwege het ‘verheerlijken van terrorisme’ op Instagram. Zo heeft zijn club OGC Nice laten weten via het Franse persbureau AFP. Er is een onderzoek naar de oud-speler van KV Kortrijk gestart door zijn bericht over de oorlog tussen Israël en Hamas.

Atal deelde vorige maand na het uitbreken van de oorlog een bericht over de situatie via zijn Instagram. De verdediger plaatste een video waarin een predikant met antisemitische leuzen opriep tot geweld. Door die post is Atal opgepakt. De Algerijn verwijderde het bericht snel weer en bood zijn excuses aan, maar dat mocht niet baten. Atal werd voor zeven wedstrijden geschorst door de Franse tuchtcommissie.

Nice schorste Atal ook al voor onbepaalde tijd, maar inmiddels loopt er dus een officieel onderzoek naar de verdediger. De Algerijn komt sinds 2018 uit voor de Franse ploeg, die inmiddels de tweede plek te pakken heeft in de Franse competitie. Tussendoor werd hij wel eens uitgeleend aan KV Kortrijk. Nice staat nog maar één punt achter op koploper Paris Saint-Germain. Of Atal vast zal blijven zitten en of hij vervolgd wordt, is nog niet bekend.