Verontwaardiging bij Barcelona: 'Horrorblessure Gavi door roekeloosheid Spanje'

Verontwaardiging bij Barcelona: 'Horrorblessure Gavi door roekeloosheid Spanje'

20-11-2023 09:43 Laatste update: 10:05
6

FC Barcelona is helemáál niet blij. Gavi heeft zich in het duel tussen Spanje en Georgië geblesseerd aan de rechterknie. De blessure is het directe gevolg van de roekeloosheid van de Spaanse voetbalbond, oordelen de Catalanen volgens Spaanse media. 

Gavi heeft zondagavond in het EK-kwalificatieduel van Spanje met Georgië (3-1) vermoedelijk de kruisband in zijn rechterknie afgescheurd. Het zorgt voor 'grote verontwaardiging en enorme woede' bij Barcelona. Zijn club kan niet begrijpen dat de negentienjarige middenvelder zijn tweede wedstrijd in vier dagen speelde, terwijl het EK-ticket al lang en breed binnen was. Bij Barça leeft het gevoel dat Gavi is 'gedwongen'.

Voor Barcelona is het geld dat de FIFA nu ter compensatie uitkeert - zo'n vier tot vijf miljoen euro - een schrale troost, omdat Gavi een sleutelfiguur is voor trainer Xavi. Gavi was samen met Real Sociedad-verdediger Robin Le Normand de enige speler die in beide EK-kwalificatiewedstrijden van Spanje aan de aftrap verscheen. "Hij is hyperactief, hij wilde spelen. Goede spelers rusten nooit", zei bondscoach Luis de la Fuente voorafgaand aan het duel met Georgië nog. Die uitspraken staan achteraf in een heel ander daglicht.

Gavi moest na 26 minuten de strijd staken. Aanvullende tests moeten meer duidelijkheid geven, maar er wordt stevig rekening gehouden met een gescheurde kruisband. Dat betekent een lange afwezigheid. Ook deelname aan het EK gaat dan aan de neus van Gavi voorbij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.