Ten Hag verdedigt Onana: bij United: 'De Gea en Schmeichel begonnen ook minder'

Ten Hag verdedigt Onana: bij United: 'De Gea en Schmeichel begonnen ook minder'

20-10-2023 23:46

Erik ten Hag maakt zich niet druk over de kwakkelende prestaties van André Onana. De manager van Manchester United heeft het volste vertrouwen in de doelman die hij goed kent. Op zijn laatste persconferentie wijst hij de aanwezige media ook nog even op de start van clubiconen David De Gea en Peter Schmeichel.

Ten Hag en Onana kennen elkaar al vanaf hun tijd bij Ajax, maar de prestaties van de doelman uit Kameroen zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Met een aantal blunders is hij nog niet erg geliefd bij de fans en criticasters. "Hij weet zelf ook dat het allemaal een stuk beter moet", zei Ten Hag op zijn laatste persconferentie. "Maar elke spelers die de Premier League inkomt, heeft een periode nodig om zichzelf aan te passen."

Toch is Ten Hag ook van mening dat het inderdaad beter moet bij Onana. De Nederlander kent in ieder geval de kwaliteiten van zijn pupil. "Hij was in de halve finale van de Champions League en in de finale een geweldige speler. Dat is hij natuurlijk sowieso. Als je in het verleden kijkt, was de start van De Gea en Schmeichel ook niet goed bij United. Maar we leven nu en in het heden moet hij betere wedstrijden keepen. Ik weet zeker dat hij dit kan."