PSG kent matige seizoenstart ondanks dubbelslag van Mbappé

15-09-2023 23:13

PSG is er vrijdag niet in geslaagd om een nederlaag af te wenden. Kylian Mbappé wist wel twee keer tot scoren te komen, maar zag de Parijzenaars toch met 2-3 onderuit gaan tegen OGC Nice.

Voor de aftrap in het Parc des Princes werd afscheid genomen van Marco Verratti, die naar Al Arabi in Qatar vertrok. Coach Luis Enrique kan nog wel beschikken over Kylian Mbappé, die een voorhoede vormde met Ousmane Dembélé en Gonçalo Ramos. Broertje Ethan Mbappé zat op de bank.

Ondanks dat aanvallende geweld viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Terem Moffi (ex-KV Kortrijk) opende na 21 minuten de score voor Nice. Hij profiteerde van balverlies van Mbappé. De Franse ster maakte zijn fout niet veel later goed door op aangeven van Achraf Hakimi hard raak te schieten. Het was alweer zijn zesde doelpunt in vijf wedstrijden. Even daarvoor had Dembélé nog een grote kans gemist. De van Barcelona overgekomen aanvaller ging alleen op de keeper af, maar schoot naast.

Het brak PSG na rust op. Na een messcherpe counter zette Gaetan Laborde de bezoekers weer op voorsprong. Het ging van kwaad tot erger voor de sterrenformatie uit Parijs, want Moffi schoot zijn tweede van de avond binnen: 1-3. Mbappé deed - op zeer fraaie wijze - nog iets terug, maar een nederlaag kon hij niet afwenden. PSG blijft daardoor steken op de derde plaats, met acht punten uit vijf duels. Nice staat met negen punten tweede, achter AS Monaco.

PSG krijgt snel de kans om de kater weg te spoelen. Komende week is Borussia Dortmund de tegenstander in de Champions League.