Nieuw hoofdstuk in rel, Sydney van Hooijdonk: 'Pure leugens' van Van der Meyde

Nieuw hoofdstuk in rel, Sydney van Hooijdonk: 'Pure leugens' van Van der Meyde

15-08-2023 22:02
1

De commotie rond Pierre van Hooijdonk en Maurice Steijn krijgt een nieuw hoofdstuk. Sydney van Hooijdonk slaat op social media terug naar oud-voetballer en analist Andy van der Meyde, die 'pure leugens' over hem zou verspreiden.

Van der Meyde noemde Van Hooijdonk na diens beschuldigingen aan het adres van Steijn 'een slang' en 'een rat'. Hij voegde er een pikante onthulling over zoon Sydney van Hooijdonk aan toe. "Sydney is dronken gevallen in de douche en had een gat in zijn hand, dáárom heeft hij niet meer zoveel gespeeld onder Steijn."

Die uitspraken krijgen nu ook een staartje. Op X, voorheen Twitter, slaat Van Hooijdonk junior terug. 'Volgens Andy van der Meyde kun je niet zomaar dingen de wereld in brengen op landelijke tv. Maar vervolgens pure leugens over mij verspreiden dat ik dronken in de douche ben gevallen, een gat in mijn hand had en daardoor niet veel meer heb gespeeld...'

Of ook Van der Meyde op de juridische blaren moet zitten, is nog niet bekend. Steijn en zijn advocaat Jan Kabalt eisen dat Van Hooijdonk senior zijn uitspraken rectificeert op de nieuwssite van de NOS en in de uitzending van Studio Voetbal. Gebeurt dat niet, dan volgt er mogelijk aangifte wegens laster en smaad.

Van Hooijdonk zette Steijn zondagavond weg als een luie trainer en betichtte hem van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers'. Dat zou zijn gebeurd in zijn tijd als trainer van NAC Breda. Sydney van Hooijdonk verliet de club toen transfervrij en voerde hij een gebrek aan vertrouwen van Steijn aan als een van zijn beweegredenen.