Visser over penaltymoment STVV - RSCA

Visser over situatie N’Diaye (RSCA): "Die situatie heb ik verkeerd ingeschat"

14 augustus om 22:02

Lawrence Visser was de scheidsrechter tijdens het duel tussen STVV en RSC Anderlecht. De scheidsrechter gaat in op de mogelijke penalty situatie waarbij Moussa N’Diaye getackled lijkt te worden door Daiki Hashioka. Vissers vond dit een schwalbe en gaf N’Diaye geel, de scheidsrechter blikt nu terug op de situatie. Anderlecht won uiteindelijk uit bij STVV met 0-1. 

Visser wordt gevraagd over de mogelijke penalty situatie tussen STVV en Anderlecht. Waarbij het leek alsof N’Diaye onderuit werd gehaald door Hasioka. ““Ja, effectief, voor een scheidsrechter geen gemakkelijke situatie, een situatie met balverlies en onmiddellijk een tegenaanval. Als scheidsrechter probeer je de goede hoek te zoeken en die had ik ook gevonden. Ik liep achter de situatie, ik zag de STVV-verdediger de tackle inzetten en ik zag dat er geen contact was”, deelt Vissers via de officiële kanalen van de KBVB.

Vissers vertelt verder dat hij het gevoel had alsof N’Diaye een strafschop probeerde te versieren. “En dan had ik het gevoel dat de Anderlecht-speler zelf het contact opzocht, zelf zich in de tackelende speler gooide om de strafschop te versieren. Maar als ik nu de beelden terugzie dan is het toch iets anders. N’Diaye probeert de bal te trappen, verliest zijn evenwicht en komt accidenteel op de STVV-verdediger terecht”, vertelt Visser.

Vissers blijft bij zijn besluit om geen strafschop te geven, maar ziet de gele kaart nu als een verkeerde keuze. “Die situatie heb ik verkeerd ingeschat en ik denk dat het gewoon het beste was geweest om door te spelen zonder een gele kaart. Dat was een foute aanvulling van onze kant”, besluit Visser.