'Manchester City stemt in met Saudische transfer en ontvangt 35 miljoen'

'Manchester City stemt in met Saudische transfer en ontvangt 35 miljoen'

19-07-2023 19:00

Riyad Mahrez vertrekt na vijf jaar bij Manchester City. De winnaar van de Premier League en Champions League heeft een akkoord bereikt met Al Ahli, meldt The Athletic.

Mahrez wordt daarmee de volgende topspeler die naar Saudi-Arabië vertrekt. The Citizens ontvangen 35 miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen. De 32-jarige Algerijn ondergaat donderdag de medische keuring, waarna hij een contract voor drie jaar tekent, met een optie voor een extra jaar. 

Mahrez maakt al geen deel meer uit van de selectie van Manchester City, die ter voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Japan vertrekt. De vleugelaanvaller speelde sinds 2018 in het Etihad Stadium, nadat hij voor een kleine zeventig miljoen euro was overgenomen van Leicester City. Hoewel hij niet altijd verzekerd was van een basisplaats in de sterrenformatie van Pep Guardiola, speelde hij het voorbije jaar 47 officiële duels. Daarin scoorde hij vijftien keer en gaf hij dertien assists.

Volgens The Athletic wil Manchester City proberen om een vervanger voor Mahrez aan te trekken. Bovendien is de Engelse topclub nu vastberaden om de gewilde Bernardo Silva te behouden. Als de Portugese spelmaker vertrekt, dan alleen voor de absolute hoofdprijs. Daarbij moet gedacht worden aan Declan Rice-achtige bedragen. Voor die laatste betaalde Arsenal 120 miljoen euro, inclusief bonussen.

Wat ook meespeelt in de beslissing om Silva aan zijn contract te willen houden, is het feit dat met Ilkay Gündogan al een andere bepalende speler vertrok.