OFFICIEEL: Barça presenteert derde zomerse aanwinst: 'Ik kom weer thuis'

OFFICIEEL: Barça presenteert derde zomerse aanwinst: 'Ik kom weer thuis'

19-07-2023 09:44

FC Barcelona heeft zijn derde zomerse versterking binnen. Oriol Romeu komt over van streekgenoot Girona. Hij tekent een contract tot medio 2026, zo maken de Catalanen donderdag bekend.

"Ik kom weer thuis, culers", laat Romeu weten. De 31-jarige Spaanse controleur speelde al in de jeugdopleiding van Barça, maar vertrok voor zijn doorbraak naar Chelsea. Vervolgens speelde hij jarenlang voor Southampton, voordat hij vorige zomer bij Girona aan de slag ging. Die club staat nu machteloos doordat Blaugrana de transferclausule licht van naar verluidt 4,5 miljoen euro.

Romeu geldt bij de La Liga-kampioen als vervanger van de naar Inter Miami FC vertrokken Sergio Busquets. Eerder kreeg Xavi met Ilkay Gündogan al een andere nieuwe middenvelder tot zijn beschikking. Zij moeten onder meer de concurrentie aangaan met Frenkie de Jong. Romeu is na Gündogan en verdediger Iñigo Martínez de derde zomerse aanwinst. De jonge Braziliaanse spits Vitor Roque sluit pas in 2024 aan.

Barcelona maakt bekend dat de transferclausule in het contract van Romeu is bepaald op vierhonderd miljoen euro. Die clausules zijn verplicht in Spanje, maar steeds vaker symbolisch van aard.