Fredberg krijgt opdracht mee: 'Iemand zal voor de ideeën moeten zorgen'

Fredberg krijgt opdracht mee: 'Iemand zal voor de ideeën moeten zorgen'

17-07-2023 10:01
12

RSC Anderlecht ging als afsluiter van haar zomerstage bijzonder zwaar onderuit tegen Sparta Praag: 0-6. Achterin gaven de Brusselaars veel te veel weg, maar ook vooraan knelde het schoentje. Enkele Belgische kranten merkten een schromelijk gebrek aan creativiteit op.

In Het Laatste Nieuws wordt de oefenpartij tegen Sparta Praag nauwgezet geanalyseerd. Over de hele match heen kon Anderlecht slechts twee open kansen bij elkaar voetballen. Dat is uiteraard veel te weinig. 'Het gebrek aan creativiteit is zorgwekkend', schrijft de krant. Amadou Diawara en Majeed Ashimeru zijn zekerheden op het paars-witte middenveld, maar zijn vooral verdedigend van waarde. 'Een breker (Diawara) en een loper (Ashimeru), geen jongens met een vernuftige laatste pass in de voeten.'

Aan Brian Riemer om voorlopig oplossingen te vinden. 'Het mag wat door elkaar lopen, iedereen moet elke rol kunnen vervullen. De Deen denkt liever niet in hokjes van '6', '8' of '10'. Maar iémand zal wel voor de ideeën moeten zorgen', klinkt het bij HLN. De voorbije oefenwedstrijden kregen verschillende spelers hun kans als voorste pion op het middenveld: Anders Dreyer, Mario Stroeykens, Theo Leoni en zelfs Benito Raman. Geen enkele van hen kon echter volledig overtuigen.

Nee, de bal ligt dus in het kamp van Jesper Fredberg. Hij moet een nieuwe spelmaker naar Brussel loodsen, zeker gezien de blessure van Yari Verschaeren en het vertrek van Lior Refaelov. Ook Gazet van Antwerpen is tot die conclusie gekomen. 'Met elf Dreyers red je het niet', vat de krant het gebrek aan inspiratie samen.