OFFICIEEL: (Nog?) geen Europese doorbraak, Cuevas verlaat Club Brugge weer

OFFICIEEL: (Nog?) geen Europese doorbraak, Cuevas verlaat Club Brugge weer

26-04-2023 18:16
1

De jongelingen van Club Brugge kunnen al enkele jaren ervaring opdoen in de Challenger Pro League, maar dat volstaat niet voor iedereen om door te breken in de hoofdmacht. Het verhaal van Aimar Mauricio Cuevas is bijvoorbeeld geschreven. Hij verlaat Brugge opnieuw voor de Verenigde Staten.

Een tweetal jaar geleden streek Cuevas neer in West-Vlaanderen, nadat hij zijn potentieel had laten bewonderen bij het tweede elftal van LA Galaxy. De rechtervleugelverdediger kwam dit seizoen ook regelmatig in actie voor Club NXT. In totaal mocht hij er 23 keer opdraven, waarvan twaalf keer als basisspeler. Vorig weekend verscheen Cuevas nog aan de aftrap tegen de RSCA Futures.

Toch is er geen verdere toekomst weggelegd voor hem in Brugge. Club maakt via haar Twitter-account bekend dat de twintigjarige Amerikaan straks terugvliegt naar zijn vaderland. Daar gaat hij opnieuw aan de slag bij LA Galaxy, zijn jeugdclub. Misschien kan hij dankzij zijn Belgische ervaring nu wel aanspraak maken om er minuten te maken met het A-elftal.