Stengs verdedigt zich voor rode kaart: Ik mikte niet naar Diawara's gezicht

Stengs verdedigt zich voor rode kaart: "Ik mikte niet naar Diawara's gezicht"

08-04-2023 12:44

Calvin Stengs beleeft een wisselvallig eerste seizoen op de Belgische velden. De huurling van Royal Antwerp FC laat geregeld vlagen van zijn klasse zien, maar sukkelde ook al met blessureleed én pakte een rode kaart op bezoek bij RSC Anderlecht voor een slag. Op dat laatste voorval komt hij nu nog eens terug. 

Stengs benadrukt in de eerste plaats dat hij normaal gezien "niet de man van de gemene acties" is. Dat lijkt ook wel te kloppen, want voor het overige maakte de Nederlander nog geen noemenswaardige overtredingen sinds hij het Antwerp-truitje draagt. Wat liep er dan verkeerd in het Lotto Park? "Tegen Anderlecht heb ik fout gereageerd, nadat ik twee keer een arm tegen mij aan voelde komen. Het was mijn bedoeling om die arm naar beneden te slaan. Ik mikte niet naar Diawara's gezicht, of zo", geeft Stengs zijn versie van de feiten bij Het Laatste Nieuws.

Toch begreep de sierlijke linkspoot maar al te goed dat hij een straf verdiende. Uiteindelijk kreeg hij drie speeldagen effectieve schorsing opgelegd. "Natuurlijk was ik geschrokken van mezelf", geeft Stengs aan. Ook in zijn nabije omgeving reageerden de mensen verbaasd. "Iedereen dacht: 'Wat doe je nou? Zo zit je niet in mekaar.'" Hoewel zijn medespelers hem niets verweten, maakte hij toch zijn excuses over. "Diawara heb ik nadien niet meer gesproken. Uiteindelijk heb ik hem ook niet echt geraakt of geblesseerd", besluit Stengs.