Van Daele is onverwachte verlosser bij Gent: Vijfde gevraagd en ook gekregen

Van Daele is onverwachte verlosser bij Gent: "Vijfde gevraagd en ook gekregen"

24-02-2023 10:20
5

KAA Gent heeft een thriller tegen Qarabag overleefd. Dankzij een succesvolle strafschoppenserie heeft het zich geplaatst voor de achtste finales van de Conference League. De uiteindelijke verlosser luisterde verrassend genoeg naar de naam van Cederick Van Daele.

Tot voor donderdagavond had Van Daele 90 minuten in de benen in het Gentse A-elftal. In november gunde Hein Vanhaezebrouck hem een kans in de Croky Cup tegen Dessel Sport (0-5). Voor het overige werkt de 22-jarige linksachter zijn wedstrijden normaal af bij de beloften, die aantreden in Eerste Nationale. De Conference League is dan plots een heel ander decor. Vanhaezebrouck bracht Van Daele bewust in voor de strafschoppen. "De trainer vroeg aan mij of ik de derde of de vijfde penalty wilde trappen. Ik heb de vijfde gevraagd en die ook gekregen", doet de hoofdrolspeler het sprookjesverhaal uit de doeken bij Sporza.

Uiteindelijk zou het ook op die vijfde elfmeter aankomen. Van Daele stapte gedecideerd naar de bal en mikte strak in de rechterbenedenhoek. Zo trapt hij ze ook het vaakst in Eerste Nationale, geeft hij aan. Vanhaezebrouck en co waren ervan overtuigd dat de Azeri's die competitie niet geanalyseerd zouden hebben. Het duurde wel even voor Van Daele besefte dat het afgelopen was. "Ik wist niet dat mijn penalty de beslissende was", lacht hij. "Ik was zodanig gefocust op mijn penalty en was niet bezig met vieren achteraf."

Voor Van Daele zou het zomaar eens het mooiste moment uit zijn carrière kunnen blijven, al ligt de wereld natuurlijk nog aan de voeten van de 22-jarige. "Ik had het zeker en vast niet zien aankomen, maar het is wel mooi meegenomen", geeft hij toe. Of de verdediger zondag ook in de selectie zit voor de clash met Club Brugge, kon hij niet bevestigen. "Ik ga nu vooral genieten."