Ook Roef doet het voor Gent, Buffalo's stoten door na strafschoppen

23-02-2023 22:51 Laatste update: 23:48
29

KAA Gent had net zoals RSC Anderlecht in de Conference League strafschoppen nodig om door te stoten naar de volgende ronde in de Conference League. In die strafschoppenreeks was het te sterk voor Qarabag.

Na de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd had KAA Gent nog wat recht te zetten tegen Qarabag. Dat was er echter niet meteen aan te zien. De bezoekers waren de betere ploeg én kregen ook de beste kansen.

Het stond na amper twee minuten voetballen ei zo na 0-1 voor Qarabag, dat de deklat raakte. Gent wist daarop het evenwicht wel te herstellen, maar de grote kansen bleven uit. Bij rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

Hein Vanhaezebrouck greep tijdens de rust in en bracht jonkie Fofana op het veld. Die bracht terug wat schwung in de partij. De kansen waren ook voor Gent met uiteindelijk ook een doelpunt. Het was wintertransfer Gift Orban die Gent een geschenk aanbood en er 1-0 van maakte. Even geen vrees meer voor uitschakeling, maar wel hoop op de volgende ronde in Europa.

Gent moest echter nog een tweede keer scoren om zich ook te kunnen kwalificeren voor de volgende ronde. Het bleef zoeken naar dat tweede doelpunt en drukte Qarabag helemaal naar achteren. Ondanks die goede intenties kwam het niet meer tot scoren. In het slot scoorden de Azeri's wél, maar werd het doelpunt terecht afgekeurd. Verlengingen moesten beslissen over de winnaar.

Die verlengingen zorgden niet voor mooier voetbal. We kregen de ene blessurebehandeling na de andere te zien, maar amper tot geen kansen. Zowel in de eerste als de tweede helft kregen we geen doelpunten te zien. Strafschoppen dus, waarin Gent zich de sterkste toonde dankzij een goede redding van Davy Roef.