'Ik zat in een moeilijke periode bij KRC Genk, ik wil hier doorbreken'

11 december om 17:44

KRC Genk haalde afgelopen zomer Rasmus Carstensen in huis, die achterin voor extra concurrentie moest zorgen. De Deense rechtsachter wist zich echter nog niet in de basis te werken en krijgt amper speelminuten. Dat blijkt ook bijzonder hard op hem te wegen.

Bij Genk betaalde men maar liefst drie miljoen euro aan Silkeborg voor Carstensen, maar tot dusver speelde de Deense rechtsachter nog maar 41 competitieminuten voor de club. Zijn meeste minuten kreeg hij voorlopig bij Jong Genk, dat uitkomt in de Challenger Pro League. De Deen kende daarmee een moeizaam begin aan zijn carrière bij Genk.

"De coach nam mij apart, want hij zag dat ik in een moeilijke situatie zat", geeft Carstensen aan bij Bold. "Het was dus zeker niet makkelijk, maar mijn vrienden en familie kwamen op bezoek en dat deed deugd. Mijn niveau steeg en ik merk dat ik nu word opgemerkt", geeft hij aan.

Niet opgeven
Ondanks de concurrentie van Daniel Munoz en Angelo Preciado is Carstensen ook niet van plan om ook al op te geven. "Genk is een topclub en het is mijn doel om hier door te breken. Ik ben hier nu een paar maanden en soms heb je wat meer tijd nodig", geeft hij aan.

"In de drie wedstrijden dat ik in actie kwam deelde ik toch al een assist uit, wat deugd deed. Ik ben optimistisch dat er nog meer zal volgen", besluit Carstensen. Met een mogelijk vertrek van Preciado deze winter mag de verdediger alvast hopen op meer minuten in de terugronde van dit seizoen.