'Feyenoord akkoord met Praag over Priske (ex-Antwerp)'

'Feyenoord akkoord met Sparta Praag: Priske (ex-Antwerp) gaat naar De Kuip'

8 juni om 12:44
Laatste update: 8 juni om 12:44

Brian Priske, de voormalige hoofdtrainer van Royal Antwerp FC, gaat dan toch de nieuwe trainer van Feyenoord worden. De Rotterdammers hebben vrijdagavond een akkoord bereikt met Sparta Praag over de afkoopsom voor de Deense trainer, zo meldt Bold.

Volgens het Deense medium maakt Feyenoord 1,7 miljoen euro over om de opvolger van Arne Slot los te weken in Tsjechië. De clubs moeten nu alleen nog enkele formaliteiten afhandelen, maar het lijdt geen twijfel meer dat Priske aan de slag gaat in De Kuip. Het nieuws wordt onderschreven door Voetbal International.

Feyenoord had Sparta Praag een ultimatum gesteld, zo werd eerder op de dag duidelijk. De Rotterdammers verwachtten uiterlijk zaterdag duidelijkheid van de Tsjechische kampioen, anders zou het doorschakelen. Graham Potter leek in De Kuip als Plan B te gelden. Zover komt het dus niet. Zodra de laatste plooien zijn gladgestreken, kan Priske aan de slag bij de vicekampioen van de Eredivisie.

Priske was vorige week al in Nederland om zelf met Feyenoord tot een vergelijk te komen. Zo wil hij meerdere assistenten meenemen. De Deense coach leidde Sparta Praag dit seizoen naar het tweede opeenvolgende kampioenschap. Ook wist hij de beker te pakken met de club. Eerder stond hij aan het roer bij FC Midtjylland en Antwerp.

Ook als speler was Priske actief in België, bij KRC Genk. Hij is daardoor de Nederlandse taal machtig. Dat moet hem helpen bij Feyenoord, waar hij zich over de zware erfenis van de naar Liverpool vertrokken Slot moet ontfermen.