Croonen (Genk) gelooft dat Genk met Heynen Europa had gehaald

Croonen (Genk): “Met kapitein Heynen erbij hadden we zeker de top vier gehaald”

8 juni om 11:02

Peter Croonen, de voorzitter van KRC Genk, baalt nog steeds van het feit dat Genk volgend seizoen niet Europa ingaat. In het laatste barrageduel met KAA Gent ging Genk in eigen huis met 0-1 onderuit. Croonen is van mening dat Genk met een fitte Bryan Heynen de top vier van de Jupiler Pro League had gehaald.

Croonen geeft aan overtuigd te zijn dat Genk voldoende kwaliteit had in de kern om minstens derde of vierde te worden in de Jupiler Pro League. “Ik ben er bijvoorbeeld zeker van dat we mét Bryan Heynen erbij in de play-offs de top vier hadden gehaald. Anderzijds moeten zowel de spelers, de staf als de clubleiding voor de spiegel staan en lessen trekken uit wat is fout gelopen”, citeert Het Belang van Limburg Croonen.

Croonen baalt nog steeds van het barrageduel tussen Genk en Gent. Croonen twijfelt er niet aan dat iedereen bij Genk de intentie had om het Europese ticket te bemachtigen. “Maar ik miste de drang om die intentie individueel en collectief om te zetten in daadkracht. Het was te slap en dat is ons wel vaker overkomen op beslissende momenten”, aldus Croonen.

Croonen sluit af door het gemis van Europees voetbal te benadrukken. “Europees voetbal is sportief en financieel enorm belangrijk voor ons en onze supporters, we zijn zwaar ontgoocheld dat we het volgend seizoen moeten missen”, besluit Croonen.