Meunier over duel Rode Duivels-Luxemburg

Meunier over duel Rode Duivels: ‘Ooit getwijfeld om voor Luxemburg te spelen?’

8 juni om 13:02

Thomas Meunier stond de media te woord in de aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd die de Rode Duivels zaterdagavond tegen Luxemburg speelden in het Koning Boudewijnstadion. 

Meunier benadrukte dat wedstrijden tegen buurlanden altijd een speciale betekenis hebben voor hem: "Mijn voorouders komen uit Luxemburg. Wedstrijden tussen buren zijn speciaal." Deze persoonlijke band geeft voor hem toch een extra dimensie aan de vriendschappelijke ontmoeting.

Meunier sprak ook over zijn warme gevoelens voor Luxemburg en de frequente bezoeken die hij aan het land brengt. "Het is een land waar ik van houd en ik ga er heel vaak heen. Ik kijk ernaar uit om daar te zijn," zei hij, geciteerd door RTBF. "Spelen voor Luxemburg? Ik heb altijd voor de Belgische nationale ploeg gespeeld en ik heb nooit naar een alternatief gezocht," bevestigde hij.

Bovendien heeft hij een persoonlijke band met de Luxemburgse doelman Anthony Moris, die uit dezelfde regio komt. Meunier merkte op: "We komen uit hetzelfde gebied. Hij is een goede vriend van me en we hebben al gelachen.” 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.