Yaremchuk over De Rode Duivels op EK 2024 in Duitsland

Yaremchuk tegen Rode Duivels op EK: “Jullie zitten wel met een generatiewissel”

8 juni om 11:35

Roman Yaremchuk, de 28-jarige spits van Oekraïne en Club Brugge, blikt vooruit op de confrontatie tussen De Rode Duivels en Oekraïne in de groepsfase van het EK 2024 in Duitsland.

Yaremchuk uit zich lovend over De Rode Duivels voor de groepsmatch tussen De Rode Duivels en Oekraïne. “Eén van de beste nationale ploegen ter wereld. Jullie zitten wel met een generatiewissel en een andere bondscoach, maar Doku en De Bruyne kunnen nog altijd in een fractie van een seconde het verschil maken”, citeert Het Nieuwsblad Yaremchuk.

Yaremchuk gelooft ook dat Romelu Lukaku het verschil kan maken voor De Rode Duivels. “Ik vind hem een van de beste spitsen ter wereld. Nog steeds. Op voorwaarde dat hij vertrouwen voelt en merkt dat een coach het in hem ziet”, meent Yaremchuk.

Oekraïne heeft doelman Andriy Lunin, de ploegmaat van Thibaut Courtois in het doel staan. Yaremchuk wordt gevraagd of Oekraine blij is dat Courtois niet meedoet bij De Rode Duivels. “Natuurlijk is dat voor Oekraïne beter, maar jullie hebben nog steeds kwaliteit in doel. Ik ben er praktisch zeker van dat ook de tweede doelman het goed zal doen”, besluit Yaremchuk.