Duitsland maakt selectie bekend, Moukoko en Götze als verrassing

Duitsland maakt selectie bekend, Moukoko en Götze als verrassing

10-11-2022 12:22 Laatste update: 13:17
2

De definitieve selectie van Duitsland voor het WK in Qatar is bekend. Mats Hummels ontbreekt, terwijl bondscoach Hansi Flick verrast met de zeventienjarige Youssoufa Moukoko én Mario Götze.

Moukoko is dit seizoen doorgebroken bij Borussia Dortmund en speelde nog geen interland voor Die Mannschaft. Hij neemt de plek in van Timo Werner (RB Leipzig) en Lukas Nmecha (VfL Wolfsburg), die zich door blessures hebben moeten afmelden. Ook Marco Reus is er niet bij. In 2014 miste de routinier van Dortmund ook al het WK.

Hummels (33) is er ook niet bij in Qatar. De 76-voudig international speelde ruim een jaar geleden zijn laatste interland, maar leek een goede kans te maken na zijn goede Champions League-optredens tegen Manchester City. Flick ziet het echter niet in Hummels zitten. Ook Robin Gosens (Internazionale) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) gaan niet naar het WK.

Götze keert terug in de Duitse selectie. De speler van Eintracht Frankfurt schoot zijn land acht jaar geleden naar de wereldtitel. Verder is Niclas Füllkrug van Werder Bremen een opvallende naam, want hij speelde op zijn 29ste nog nooit een A-interland. Duitsland zit in een groep met Spanje, Japan en Costa Rica. De ploeg van Flick begint over dertien dagen aan het mondiale eindtoernooi met een wedstrijd tegen Japan.

Doel: Neuer, Ter Stegen, Trapp.

Verdediging: Bella Kotchap, Ginter, Günter, Kehrer, Klostermann, Raum, Rüdiger, Schlotterbeck, Süle.

Middenveld/aanval: Adeyemi, Brandt, Füllkrug, Gnabry, Goretzka, Götze, Gündogan, Havertz, Hofmann, Kimmich, Moukoko, Musiala, Müller, Sané.