Jutgla toont zich hyperambitieus bij Club Brugge: Hopelijk nog beter dan Vazquez

Jutgla toont zich hyperambitieus bij Club Brugge: "Hopelijk nog beter dan Vazquez"

7 juli - 09:02
4

Club Brugge haalde deze zomer al twee spitsen in huis. Cyle Larin maakte de overstap van het Turkse Besiktas, terwijl bij FC Barcelona de jonge Ferran Jutgla werd opgepikt uit het belofte-elftal. De 23-jarige Spanjaard is klaar om zichzelf helemaal op de kaart te zetten.

Bij de B-ploeg van Barcelona, die uitkomt in de Spaanse derde klasse, deed Jutgla vooral van zich spreken als doelpuntenmaker. Niet toevallig speelt hij dan ook het liefst in de punt. "Ik ben iemand die graag en goed de diepte opzoekt", omschrijft hij zijn grootste kwaliteit bij Het Nieuwsblad. "Ik kan ook op de flank spelen, maar in de box, dicht bij de doelman, voel ik me het best." De aanvaller is ook meteen ambitieus. "Vorig seizoen maakte ik negentien goals. Dit seizoen wil ik nog beter doen. Twintig stuks, waarom niet?"

Een overstap van het zonnige Barcelona naar het Venetië van het Noorden, alledaags is het niet. Ook Jutgla moet ruiterlijk toegeven dat hij niet zo vertrouwd is met onze contreien. "Brugge had ik al wel eens bezig gezien in de Champions League, maar voor de rest? Een vijftal ploegen ken ik, meer niet", geeft hij zijn beperkte kennis over de Jupiler Pro League aan. Dat geldt evenzeer voor ons land in het algemeen. "Voor ik kwam tekenen, was ik ook nog nooit in België geweest."

Het doet een beetje denken aan het (succes)verhaal van Victor Vazquez, die evenzeer de overstap maakte van Barça B. Jutgla kent de gewezen spelverdeler van Club ook persoonlijk. "Voor ik tekende, sprak ik met Victor Vazquez. Hij zei me dat dit de ideale club was om als speler en als mens te groeien", klinkt het. Om vervolgens uit de lucht te vallen wanneer hij te horen krijgt dat ook Vazquez van Barcelona overstapte. "Really? Dat wist ik zelfs niet. Wel, hopelijk kan ik even goed doen als Victor, of nog beter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie