Afgeketste Selemani-deal doet Genkse ogen openen: 'Prioriteit op eigen spelers'

Afgeketste Selemani-deal doet Genkse ogen openen: 'Prioriteit op eigen spelers'

06-07-2022 09:39
11

Hoewel een overeenkomst in de maak leek, hebben KRC Genk en Faïz Selemani de onderlinge bruggen in laatste instantie opgeblazen. Dat debacle heeft bij de Limburgers meteen de ogen geopend, zo klinkt het.

Niets leek een transfer van Selemani naar Genk nog in de weg te staan, maar uiteindelijk is er toch een kink in de kabel gekomen. Het Laatste Nieuws weet ook wat die 'kink' veroorzaakt heeft: naar verluidt geraakten beide partijen het niet eens over de voorwaarden voor Selemani. Waarschijnlijk kon Genk zich niet vinden in de looneisen van de aanvaller van KV Kortrijk.

Tegenslagen horen nu eenmaal bij het leven, zolang je er maar iets uit leert. Dat is exact het proces dat Genk heeft doorgemaakt, claimt HLN. Volgens de krant heeft de sportieve cel uit de afgesprongen onderhandelingen met Selemani geleerd dat het eigenlijk best tevreden is over haar huidige vleugelaanvallers. Junya Ito is uiteraard een zekerheidje, terwijl ook Joseph Paintsil zich weer in de kijker heeft gespeeld.

Daarnaast beschikt Genk met Luca Oyen en Mike Trésor nog over twee jonge goudhaantjes. Die eerste is pas negentien, maar geldt al enige tijd als een toptalent in wording en bewees dat ook in de terugronde van het afgelopen seizoen. Trésor kwam vorige zomer dan weer naar Genk. De 23-jarige Lembekenaar leverde een heleboel assists af, maar kon nog niet helemaal overtuigen. Een vertrek lag op tafel, maar lijkt van de baan nu Selemani niet naar Limburg afzakt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s