OFFICIEEL: Voormalig Club Brugge-target Malacia tekent bij Manchester Utd

OFFICIEEL: Voormalig Club Brugge-target Malacia tekent bij Manchester Utd

5 juli - 15:03 Laatste update: 15:13
7

Tyrell Malacia trekt de deur van De Kuip na veertien jaar achter zich dicht. De 22-jarige linksback stond vorig seizoen nog dicht bij een transfer naar Club Brugge, maar vertrekt nu definitief naar Manchester United en tekent voor vier seizoenen bij de club van Erik ten Hag, met een optie op een vijfde jaar.

Malacia (22) meldde zich in 2008 in de Feyenoord-opleiding en maakte negen jaar later zijn debuut in het eerste elftal, in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Nadat hij aanvankelijk moest opboksen tegen Ridgeciano Haps, groeide hij uiteindelijk uit tot de onbetwiste linksback van Feyenoord én haalde hij het Nederlands elftal.

De Conference League-finale tegen AS Roma was zijn 136ste en laatste optreden namens Feyenoord. Manchester United neemt hem voor vijftien miljoen euro, plus twee miljoen euro aan bonussen, over. In Engeland treft Malacia met Erik ten Hag in ieder geval één Nederlander. Mogelijk wordt Oranje-ploeggenoot Frenkie de Jong ook op Old Trafford zijn directe collega.

Malacia leek aanvankelijk op weg naar Olympique Lyon, maar de Franse club besloot zich om schimmige redenen terug te trekken. Manchester United verwacht zich op korte termijn ook te versterken met Christian Eriksen. Malacia en Eriksen moeten de eerste twee aankopen in het tijdperk-Ten Hag worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie