'Lyon springt in de dans om 'Belgische Haaland', die schittert bij Caen-reserven'

'Lyon springt in de dans om 'Belgische Haaland', die schittert bij Caen-reserven'

18-05-2022 16:37
1

Het zou wel eens kunnen dat Olympique Lyon na Jason Denayer een tweede Belg aan zijn rangen toevoegt. Het gaat evenwel niet om een grote naam, maar om de zeventienjarige Norman Bassette. Die heeft bij het tweede elftal van SM Caen dermate indruk gemaakt dat hij af en toe wel eens vergeleken wordt met ... Erling Braut Haaland.

Het verhaal van de jonge Bassette leest een beetje als een bildungsroman. In de jeugd kwam hij uit voor Sporting Charleroi en KAS Eupen, waar hij echter nooit als een volwaardig talent werd beschouwd. Het beste bewijs daarvan was zijn proefperiode bij Standard Luik. Aan het einde daarvan kreeg Bassette een rood licht voorgeschoteld. Daarop trok onze landgenoot naar SM Caen, in Frankrijk.

Bij de reserven van Caen heeft Bassette er nu een knap seizoen op zitten. In 21 wedstrijden trof de spits acht keer raak. Het leverde hem hier en daar zelfs de eretitel 'Belgische Haaland' op, vooral omdat zijn speelstijl gelijkaardig is aan die van de Noorse sensatie. Die toegenomen aandacht legt hem voorlopig geen windeieren.

Integendeel, volgens Le Progres is met Lyon zelfs een absolute topclub in Frankrijk geïnteresseerd in zijn diensten. L'OL zou er veel aan genegen zijn om Bassette naar Zuid-Frankrijk te loodsen. Hoogstwaarschijnlijk zal hij daar de eerste jaren wel verder moeten ontwikkelen bij de beloften.