Bankzitter Saelemaekers ziet AC Milan niet voorbij Theate en Bologna raken

Bankzitter Saelemaekers ziet AC Milan niet voorbij Theate en Bologna raken

04-04-2022 23:00

AC Milan heeft in de Scudetto-strijd averij opgelopen tegen Bologna. In het eigen stadion eindigde een voetbalgevecht tussen de koploper en de nummer twaalf van de Serie A hoe die begon: 0-0. 

De eindstand geeft geen recht aan het spelbeeld, aangezien beide ploegen voldoende aanspraak maakten op een treffer. Milan, waar Alexis Saelemaekers een hele wedstrijd op de bank voor bleef, deed in totaal liefst 32 pogingen, maar Bologna-doelman Mike Maignan wist zijn doel schoon te houden. Bij Bologna stond Arthur Theate. De Rode Duivel speelde een ijzersterke partij en hielp zijn ploeg mee aan een punt.

Twintig minuten voor tijd viel Zlatan Ibrahimovic in. Kansen kreeg de Zweed niet, een bebloed hoofd wel. De veertigjarige spits speelde het restant van het duel met een tulband, maar kon zijn ploeg niet aan de zege helpen. In de absolute slotminuut had hij de winnende treffer op zijn hoofd, ware het niet dat hij de bal een halve meter over kopte.

Op de ranglijst blijft Milan naaste belager Napoli één punt voor. Aartsrivaal Internazionale volgt op vier punten, maar heeft een wedstrijd tegoed.