Geen vermindering voor Van Holsbeeck: Ex-Anderlechtmanager blijft maand in de cel

Geen vermindering voor Van Holsbeeck: Ex-Anderlechtmanager blijft maand in de cel

24 januari - 20:09 Laatste update: 20:15
Jupiler Pro League 18 Reacties

Voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck kreeg maandag slecht nieuws. De raadkamer van Brussel heeft besloten dat hij aangehouden blijft en nog minstens een maand in de cel moet blijven.

Van Holsbeeck werd afgelopen week dinsdag opgepakt en zit al enkele dagen opgesloten. Hij wordt onder meer in verband gebracht met corruptie, fiscale fraude en witwassen. Zijn advocaten Alexandre Wilmotte en Daniël Spreutels vroegen om zijn vrijlating, maar kregen dus slecht nieuws te horen. Dat weet Het Laatste Nieuws.

"De feiten waarvoor meneer Van Holsbeeck is aangehouden zijn al gekend sinds september 2019. Deze zijn nog steeds exact dezelfde en we begrijpen dan ook niet waarom hij vorige week werd aangehouden", klonk het voor de uitspraak van de raadkamer van Brussel.

Een vrijlating komt er dus niet voor Van Holsbeeck, waardoor hij nog in de drukbevolkte gevangenis van Sint-Gillis moet blijven, tot de volgende raadkamer. Van Holsbeeck en zijn advocaten kunnen wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing. Daarna zal de Kamer van Inbeschuldegingstelling zich buigen over de zaak.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie