Vertonghen praat over toekomst bij Benfica: 'Denk dat ik hier af ga sluiten'

Vertonghen praat over toekomst bij Benfica: 'Denk dat ik hier af ga sluiten'

30-09-2021 10:45

Jan Vertonghen lijkt zijn carrière bij Benfica af te sluiten. De verdediger, die woensdagavond met zijn Benfica met 3-0 van FC Barcelona won, geeft aan dat de kans groot is dat hij in Portugal zijn loopbaan af gaat sluiten.

Vertonghen is 34 en heeft nog een contract tot medio 2023 in Estadio Da Luz. "Ik heb dan ook niet de ambitie om nog van club te veranderen, te verhuizen en weer een nieuw leven op te bouwen", zegt hij tegenover RTL. "Ik zit hier wel goed en ik denk dus dat er een grote kans is dat ik hier af ga sluiten." Een terugkeer naar Ajax of een transfer naar een Belgische club lijkt er niet meer in te zitten.

Benfica voelt namelijk als een warm bad voor de Rode Duivel. "Ik heb het geluk gehad dat ik voor mooie en grote clubs heb mogen spelen en dit is er weer zo één. Het publiek is bijvoorbeeld ook echt een extra speler en ik ben blij dat ik dat nu ook heb mogen ervaren. Ik wilde naar een club die ambitieus was, meedoet in de Champions League en bovenin de competitie speelt. Dat heb ik hier allemaal."