Nog zorgen om Hoedt bij RSC Anderlecht: Hij voetbalt tegen zichzelf

Nog zorgen om Hoedt bij RSC Anderlecht: "Hij voetbalt tegen zichzelf"

16-09-2021 20:57
3

RSC Anderlecht kende een moeilijk seizoensbegin, maar wist afgelopen weekend tegen KV Mechelen wel zwaar te overtuigen. Toch blijven er nog twijfels over enkele spelers van paars-wit. Daar is Wesley Hoedt er één van.

De Nederlander werd als topaanwinst aangekondigd, maar wist voorlopig nog niet helemaal te overtuigen. In het stevige programma van de komende weken krijgt Hoedt nu de kans om zich te bewijzen, al ziet ook Peter Vandenbempt dat de verdediger het moeilijk heeft.

"Hoedt voetbalt vooralsnog tegen zichzelf", begint hij bij Sport/Voetbalmagazine. "Niet de zelfverzekerde verdediger van bij Antwerp, niet de leider van de defensie en te zelden garantie op verzorgd uitvoetballen. In Genk was Hoedt ineens wel goed, maar tegen Mechelen kreeg hij de verdediging opnieuw niet onder controle."

Hoedt moest naast Hannes Delcroix de nieuwe leider worden, maar die viel uit door een zware blessure. Met Lisandro Magallan heeft Anderlecht nu een nieuwe verdediger in huis gehaald, terwijl ook jongeling Taylor Harwood-Bellis de voorbije weken al wist te overtuigen.