OFFICIEEL: De megatransfer is rond: PSG bevestigt de komst van Messi

OFFICIEEL: De megatransfer is rond: PSG bevestigt de komst van Messi

10-08-2021 16:05 Laatste update: 16:59
18

Het is rond: Lionel Messi gaat voor Paris Saint-Germain spelen. De Franse club heeft een filmpje gepost waarin op geheimzinnige wijze de aanstaande transfer van de Argentijn aangekondigd wordt.

De naam van Messi wordt nog niet genoemd, maar de Argentijnse vlag en de Gouden Ballen die hij gewonnen heeft spelen wel een prominente rol in het filmpje. Daardoor is het wel zeker dat het om de steraanvaller gaat en dat hij definitief onder contract staat bij de Parijse grootmacht. Later op dinsdag zal hij zijn medische keuring ondergaan.

Op woensdag heeft PSG een persconferentie ingepland en het is de verwachting dat Messi dan officieel aan het grote publiek voor wordt gesteld. Naar verluidt gaat hij voor twee jaar tekenen in het Parc des Princes en zit er een optie voor nog een jaar in het contract inbegrepen. De Argentijn zal voor 35 miljoen euro netto per jaar op de loonlijst komen te staan.

FC Barcelona moest zijn superster laten gaan vanwege de regelgeving van La Liga. Financiële problemen lagen ten grondslag aan het niet kunnen bijtekenen van Messi in Camp Nou, die daar zelf bijzonder ongelukkig over was. Op een emotionele persconferentie nam hij afscheid van de club en zei hij in gesprek te zijn met PSG. Die gesprekken zijn positief afgerond.

In het Parc des Princes gaat Messi weer samen spelen met Neymar, met wie hij bij FC Barcelona al grote successen vierde. Kylian Mbappé is de derde die onderdeel uit gaat maken van de droomaanval van de Franse grootmacht.