'Foden afwezig op laatste training van Engeland voor de finale'

'Foden afwezig op laatste training van Engeland voor de finale'

10-07-2021 15:05

De leuze 'It's coming home' klinkt al enkele weken door heel Engeland en zondag zondag moeten de Three Lions het waarmaken tegen Italië in de EK-finale. Of dat met of zonder Phil Foden zal zijn, is nog koffiedik kijken. Die jongeling was afwezig op de laatste training van Engeland voor de finale, zo schrijft Le Soir

Nadat de Engelsen Denemarken uitschakelden in de halve finale staan ze zondag oog in oog met de Squadra Azzurra in de strijd om de EK-trofee. Welke elf namen er aan de aftrap verschijnen, is nog niet bekend en Gareth Southgate voerde vooral in zijn aanvallend compartiment de nodige wissels door in de loop van dit EK. Zo startte Phil Foden de eerste twee groepswedstrijden van Engeland, maar kwam dan in de achtste- en kwartfinale niet meer in actie. Tegen Denemarken kreeg hij wel nog 25 minuten speeltijd.

Foden nam niet deel aan de training van de Engelsen. De Engelse bond heeft laten weten dat de Manchester City-speler afwezig was door een kleine tik die hij te verwerken kreeg. De rest van Southgate's selectie zou wel fit zijn. Het lijkt tot nog toe dus onwaarschijnlijk dat Foden in de finale aan de aftrap zal verschijnen.