Rode Duivels doen het zonder Hazard en met Doku, Martinez legt uit waarom

Rode Duivels doen het zonder Hazard en met Doku, Martinez legt uit waarom

02-07-2021 20:30 Laatste update: 20:32
1

De Rode Duivels nemen het vrijdag op tegen Italië, maar doen dat zonder Eden Hazard. De steraanvaller zit zelfs niet op de bank en moet vanuit de tribunes toekijken. Jérémy Doku neemt zijn plek in. Roberto Martinez legt die keuze uit.

"Eden Hazard is niet medisch fit en kan dus niet spelen", gaf Martinez aan bij Sporza. "Daarom zit hij ook niet in de selectie", klonk het. Ook Kevin De Bruyne was twijfelachtig, maar begint wel in de basis. "Kevin kon niet meetrainen, maar is wel medisch fit. Eden heeft nog meer dagen nodig om weer fit te geraken."

Als vervanger koos Martinez niet voor Yannick Carrasco of Dries Mertens, wel voor de snelle Doku. "Hij was zeer sterk bezig op training. Zijn energie, kracht en direct spel zullen heel belangrijk zijn in ons spel vandaag", aldus de bondscoach.

Imke Courtois stelt zich begripvol tegenover de keuze voor Doku, al gelooft ze dat Mertens ook stevig zal balen. "Mertens betaalt wellicht het gelag voor zijn mindere vorm. Het was wel te verwachten dat hij niet zou starten. Misschien kan hij zijn rol als supersub weer invullen tegen Italië?"