Na de vreugde toch ook kritiek: Dat was toch bizar van de Rode Duivels

Na de vreugde toch ook kritiek: "Dat was toch bizar van de Rode Duivels"

28-06-2021 23:25
7

Vreugde overheerst natuurlijk na de knappe zege van de Rode Duivels tegen titelverdediger Portugal. Toch moet er ook ruimte zijn voor kritiek. Zo mag het voor Filip Joos ook wel wat meer zijn.

Ons land sleepte zich afgelopen zondag naar de overwinning. De Rode Duivels toonden legden een winnaarsmentaliteit voor de dag die mag gezien worden. Op voetballend vlak stelde het bij momenten echter teleur. Zo verwacht Sporza-commentator Joos toch meer van deze spelersgroep.

"We zijn door maar ik kan me ook wel verplaatsen in de neutrale toeschouwer, ik denk niet dat die erg tevreden was na de wedstrijd", citeert Sporza Joos. "Deze match was een draakje, dat moet je kunnen toegeven. Met al ons talent moeten we toch meer kunnen dreigen."

Joos ziet dan ook een werkpunt. "Natuurlijk kwam Portugal opzetten in de tweede helft, ze hadden geen andere keus. Maar het is toch bizar dat we tot geen enkele rijpe doelkans kwamen. Zeker omdat er zo veel ruimte lag. Als we Europees kampioen willen worden zullen we die stap toch moeten zetten. Met als ons talent mag het toch wat meer zijn", is Joos streng.