Vanderhaeghe begint aan voorbereiding met Cercle: Kern is bijlange niet volledig

Vanderhaeghe begint aan voorbereiding met Cercle: "Kern is bijlange niet volledig"

14-06-2021 22:11

Cercle Brugge wist zich uit een hachelijke positie te redden vorig seizoen. Dat gebeurde overigens al voor het tweede jaar op rij. Komend seizoen wil de Vereniging ongetwijfeld eens een zorgeloze jaargang beleven. Dan moet er wel nog heel wat veranderen, benadrukt Yves Vanderhaeghe.

De trainer van Cercle nam vorige winter het roer over en loodste zijn kersverse ploeg prompt naar een veilige stek. Deze week zijn de Bruggelingen al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Op de eerste training stond Vanderhaeghe kort de clubmedia te woord. Daarin zette hij het bestuur meteen aan het werk. "De kern is bijlange na niet volledig", klinkt het streng. De coach verwacht nog zowel vertrekkers als nieuwkomers.

Voorlopig verwelkomt Vanderhaeghe een resem beloften op zijn training. Die doen het behoorlijk goed, klinkt het tevreden. De oud-middenvelder zag vooral een "gretige" groep. Enkele van die youngsters moeten wel eerder mikken op een uitleenbeurt. "Zij zullen dan later misschien wel meer kunnen betekenen voor ons."

Vanderhaeghe wacht dus op versterking, maar neemt zijn bestuur niet echt iets kwalijk. Ook in het buitenland moet de transfermercato nog op gang komen, weet hij. Hoe dan ook is hij tevreden dat hij een volledige voorbereiding kan aanvatten met Cercle. "Nu kan je meer je spelsysteem duidelijk maken, evenals de regels naast het veld en de discipline", legt Vanderhaeghe uit.