Martinez plakt datum op terugkeer Witsel: Dan willen we hem volledig fit hebben

Martinez plakt datum op terugkeer Witsel: "Dan willen we hem volledig fit hebben"

31-05-2021 17:00
6

De revalidatie van Axel Witsel verloopt voorspoedig. Roberto Martinez verraste door hem eerder al op te nemen in de EK-selectie. Nu weten we ook waarom. De bondscoach hoopt op een volledig fitte Witsel in de derde groepswedstrijd van de Rode Duivels.

Al sinds begin januari ligt Witsel in de lappenmand door een blessure aan de achillespees. Het EK leek lange tijd een onmogelijke opgave maar Witsel geneest echter wonderbaarlijk snel. De middenvelder zit dan ook in de EK-selectie en mag zelfs al op speelminuten rekenen tijdens de groepsfase.

"Witsel heeft goed gewerkt de laatste weken. Het gaat goed met de blessure maar hij is er nog niet. Matchritme, elf tegen elf spelen, dat soort zaken moeten nog komen. Ik heb er echter vertrouwen in", aldus een positieve bondscoach in Het Laatste Nieuws.

Martinez hint ook al op een mogelijke terugkeer van Witsel. "In de oefenmatchen en de eerste twee groepswedstrijden zal hij nog niet meedoen. We hopen hem volledig fit te hebben tegen de derde groepswedstrijd tegen Finland." Die wedstrijd staat 21 juni op het programma.