Lokonga slaat alarm bij Anderlecht: Trainen niet zoals het hoort

Lokonga slaat alarm bij Anderlecht: "Trainen niet zoals het hoort"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 07:15wo 12-05-2021 om 07:15

Anderlecht speelt woensdagavond een belangrijke match tegen KRC Genk. Albert Sambi Lokonga schudt zijn ploegmaats wakker. Hij is niet tevreden over het niveau de laatste weken. 

"Zeker afgelopen weekend waren we niet op ons niveau", zucht Sambi Lokonga bij Het Nieuwsblad. "Antwerp speelde het wel goed uit, maar wij maakten veel fouten en betaalden dat cash. Simpele controles werden gemist, de bal in de ruimte vragen mislukte, wegdraaien met de bal liep ook fout… Als je die basiszaken niet toepast, is het moeilijk om gevaar te creëren."

Ook op training is dat verval te zien. "Vincent Kompany wees ons er ook op, maar we moeten terug naar de basis. Dat begint al op training. Al twee weken trainen we niet meer zoals het moet. Wat vroeger onze sterkte was - trainen alsof we een match speelden - is nu niet langer het geval. We waanden ons te goed sinds we de Champions' play-offs haalden en dachten dat het wel zou loslopen", benadrukt hij nog.

Woensdagavond zal Anderlecht hoe dan ook in topvorm moeten zijn. KRC Genk haalde voorlopig zes op zes en is dus de ploeg in vorm. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws